Nå stiger ølprisene

Nå stiger ølprisene

Nå stiger ølprisene

Børsen skriver at nyheten kommer i forbindelse med framleggelsen av selskapets årsrapport tirsdag.

I rapporten understreker Carlsberg Group at de forventer at 2023 blir «nok et utfordrende år». Fjorårets råvare- og energiprisøkninger vil ha en betydelig innvirkning på salgskostnader og logistikk-kostnader i 2023.

«Selv om øl historisk sett har vært en stabil kategori blant forbrukerne, kan de økende prisene – kombinert med generell høy inflasjon – få en negativ innvirkning på ølforbruket i våre markeder. Spesielt i Europa», skriver selskapet i årsrapporten, ifølge Børsen.

Ringnes er heleiet av danske Carlsberg Group og startet med ølbrygging allerede i 1877. Men i Norge falt salget for Carlsberg-konsernet i 2022. Det begrunnes med gjenåpning av grensene mot Sverige. Salget av Ringnes og Tuborg falt.

Les også: Denne ølen kostet 430 kroner boksen

Rekordresultat

Men Nettavisen skrev om 2021-tallene til Ringnes at de aldri har tjent mer penger. Norges største bryggeri, Ringnes, leverte et rekordresultat på 916 millioner kroner for 2021. Det er en økning på 95 millioner kroner fra året før.

– Fjoråret var et rekordresultat, 2021 var et godt år for Ringnes. Dette var det siste «annerledesåret» hvor vi opplevde koronaeffekter grunnet stengte grenser, og mange nordmenn som droppet utenlandsferien, uttalte blant annet kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes til Nettavisen.

Lavkalorivariantene på ølsiden til Ringnes gjorde det veldig bra i 2021. Bruusgaard trakk frem en storselger blant ølvariantene, Frydenlund Juicy IPA.

– Frydenlund har vært den store vekstmaskinen i vårt ølmarked de siste årene, og merkevaren fortsetter å gjøre det veldig bra.

Carlsbergs konkurrerer ifølge hjemmesidene i mer enn 150 land. Kjernemarkedene er Vest-Europa, Øst-Europa og deler av Asia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes