P4: Tom Cruise tilbake til Norge

P4: Tom Cruise tilbake til Norge

– Tom Cruise finner de mest spektakulære beliggenhetene, og vi kjenner til at den filmen delvis skal spilles inn på Svalbard, sier Dag Asbjørnsen, seksjonsleder for internasjonale relasjoner i Norsk Filminstitutt, til P4.

Ifølge radiokanalen vil filmen trolig spilles inn på Svalbard i løpet av de nærmeste ukene. Cruise var også i Norge både høsten 2020 for å spille inn scener til filmen «Mission:Impossible – Dead Reckoning – Part One» i Møre og Romsdal, mens han i 2018 spilte inn scener på Prekestolen i Rogaland til «Mission:Impossible – Fallout».

I desember ble det kjent at produksjonsselskapet Paramount ikke fikk norsk pengestøtte til filming på Svalbard av hensyn til miljø og natur. Nå viser det seg at de fortsatt ønsker å filme i arktisk norsk natur, selv uten pengestøtte.

– Det er positivt at «Mission Impossible» har lyst til å bruke de spektakulære omgivelsene på Svalbard som kulisse. Det jeg har sagt tidligere er at polarnaturen der oppe er sårbar og vi derfor ikke vil utvide filminsentivordningen til å gjelde der – for å ikke belønne økt avtrykk, sier kulturminister Anette Trettebergstuen til P4. Hun utdyper:

– Jeg regner med at de har de nødvendige tillatelser, og tar hensyn til avtrykket i de sårbare områdene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes