ISW: Russland har startet ny storoffensiv

ISW: Russland har startet ny storoffensiv

Ifølge ISW startet Russland en storoffensiv på flere fronter i Øst-Ukraina.

– Russiske styrker har igjen tatt initiativet i Ukraina og har påbegynt sin neste store offensiv i Luhansk, skriver tankesmia i sin daglige rapport. ISW mener Russland har trappet opp aktiviteten nordøst i Ukraina, men sier også at ukrainske styrker så langt har hindret russerne i å gjøre betydelige fremskritt.

Ukrainske styrker sier de har slått tilbake angrep fra flere steder langs fronten, som Bakhmut, Avdiivka og Mainka i Donetsk. Det skal også ha blitt gjort angrep mot vestsiden av fylket Luhansk. Disse angrepene startet onsdag kveld.

Ukraina hevder de slo tilbake angrep 19 steder natt til torsdag.

Det har de siste dagene vært flere meldinger om at russiske forsterkninger var sendt til Øst-Ukraina, så en russisk offensiv var ventet av flere eksperter.

Det britiske forsvarsdepartementet skriver i sin daglige analyse at været spiller en viktig rolle på slagmarken, der det fortsatt er frost, men at de venter at den frosne marken vil gå over til ekstrem gjørme rundt midten av mars og at det er lite sannsynlig at det blir store fremrykninger da.

Se video: Her blir Wagner-soldater beskutt av ukrainsk artilleri

Saken oppdateres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes