Ødegaard om bildene som gikk verden rundt: – Hvorfor var det ingen som sa noe?

Ødegaard om bildene som gikk verden rundt: – Hvorfor var det ingen som sa noe?

Ødegaard om bildene som gikk verden rundt: – Hvorfor var det ingen som sa noe?

Det var vinteren 2015 at Martin Ødegaard ble Real Madrid-spiller etter måneder med spekulasjoner rundt hvor han skulle spille.

Midtbanespilleren hadde tilbud fra de fleste store klubber i Europa, men valgte til slutt den spanske storheten.

Oppholdet der ble kanskje ikke helt slik Ødegaard håpet og i dag spiller han for Premier League-klubben Arsenal.

I The Players Tribune åpner Ødegaard nå opp om en rekke ting i karrieren så langt. Blant annet overgangen til Real Madrid.

Én av de tingene han tar opp i spalten er det som skjedde den dagen han ble presentert som ny spiller i klubben. Mange husker sikkert en litt ustelt unggutt, i stripete genser, som nettopp hadde blitt klar for verdens største fotballklubb.

LES OGSÅ: Forklarer det virale bildet: – En skam

– Litt kleint å tenke på

Bildene gikk verden rundt og Ødegaard var en like stor snakkis overalt der fotball er populært.

– Det er faktisk litt kleint å tenke på det nå. Men jeg vet mange snakket om dette da det skjedde. Jeg ble rett og slett en «meme». Så nå ønsker jeg å gjøre det klart hva som egentlig skjedde, skriver Ødegaard i sin spalte.

Peiling på Premier League? Ta quizen:

Han forteller videre at Real Madrid sendte et fly tidlig på morgenen for å hente ham til Spania. Han dro derfor nesten rett fra senga og til flyplassen, uten å få skiftet til penere klær, dusjet eller fikset sveisen. Han hadde imidlertid pakket en bag med noen klær.

BLE PRESENTERT: Slik så Martin Ødegaard ut på pressekonferansen med Real Madrid i 2015. Foto: Terje Pedersen

– Jeg tenkte at så fort vi kom til hotellet i Madrid, så kunne jeg bytte klær, dusje og gjøre meg klar. Men så landet vi, vi gikk av flyet og jeg innså at vi skulle dra rett til treningsanlegget for legesjekk og pressekonferanse. Ikke noe stopp på hotellet, skriver han.

– Jeg tenkte «vent, skjer dette nå». Plutselig sitter jeg ved siden av Real Madrid-legenden Emil Butragueno – han har på seg en veldig fin dress og introduserer meg for verden. Jeg vet dere har sett bildene, skriver Ødegaard videre.

LES OGSÅ: Ga Fotball-Europa sjokk. Nå vil de starte Super League igjen

– Skulle ønske jeg byttet genser

Han forklarer at dette til da var den største dagen i livet hans og at bildene fra pressekonferansen gikk verden rundt.

Les også: PFA-avstemning

– Jeg skulle liksom være den spilleren som Real Madrid hadde slått alle de store klubbene for å signere og så ser jeg ut som en tilfeldig skolegutt de har dratt inn fra stadionomvisningen, forteller Arsenal-stjernen.

– Butragueno introduserer meg og i hodet mitt tenker jeg: Gud, jeg skulle ønske jeg byttet genser. Noen burde ha fortalt meg dette. Hvorfor var det ingen som sa noe til meg? skriver landslagsspilleren.

Ødegaard ble værende i Real Madrid fram til sommeren 2021 da han gikk permanent til Arsenal. Under tiden i den spanske klubben ble han lånt ut flere ganger til klubber som Vitesse, Heerenveen og Real Sociedad.

Totalt spilte han kun 11 kamper for Real Madrids A-lag under perioden i hovedstadsklubben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes