Sancho-mål berget Manchester United – 0-2 ble 2-2 mot Leeds

Sancho-mål berget Manchester United – 0-2 ble 2-2 mot Leeds

Sancho-mål berget Manchester United – 0-2 ble 2-2 mot Leeds

I sin første Premier League-kamp siden oktober utlignet innbytter Sancho i det 70. minutt. Han kom inn i det 58. minutt, da det sto 0-2. 22-åringen har hatt både fysiske og mentale utfordringer siden i fjor høst.

– Jeg ville endre dynamikken. Vi var ikke i kampen, og med ham på banen scoret ti to mål. Jeg er veldig fornøyd med ham. Vi vet at han er en fantastisk spiller, og nå er han tilbake. Jeg tror han kan få stor betydning for oss, om han jobber hardt, sa manager Erik ten Hag til Sky.

Da Sancho scoret, trodde de aller fleste på en ny seier som ville sendt laget opp på samme poengsum som byrival City, men Leeds fikk et viktig poeng i bunnstriden og brøt rivalens lange seiersrekke på hjemmebane.

Leeds gikk respektløst til verks med høyt og aggressivt press helt fra kampstart, og før det var spilt et minutt lå ballen i hjemmemålet. Bruno Fernandes ble overrumplet med ballen og taklet av Pascal Struijk. Wilfried Gnonto spilte vegg med Patrick Bamford og skjøt fra 18 meter i nærmeste hjørne.

Manchester United sto med 13 strake hjemmeseire og spilte seg til flere gode sjanser i jakten på utligning. I det 17. minutt ble Bruno Fernandes spilt fram på høyresiden og crosset til Alejandro Garnacho, som fra god posisjn skjøt noen centimeter utenfor.

Ti minutter senere ble Garnacho spilt gjennom og rundet keeper Illan Meslier, men Max Wober hadde tatt plass inne i mål og nikket avslutningen ut.

Selvmål

Den andre omgangen startet som den første, med aggressivt Leeds-press og en tidlig scoring. Laget gjenvant ballen høyt på banen, og Gnonto spilte fram Crysencio Summerville, som stakk til dødlinja og slo skrått ut. Ballen traff beinet til Raphaël Varane og gikk inn ved nærmeste stolpe.

– Vi visste at de ville være aggressive fra start, og måten vi håndterte det var uakseptabel. I et lokaloppgjør må man være villig til å krige og ta ansvar, men vi gjorde ikke det, sa ten Hag.

Det så mørkt ut for rødtrøyene, men laget fant en vei tilbake i kampen. Et fint framspill fra Marcel Sabitzer banet vei for reduseringen i det 62. minutt. Marcus Rashford knuste Robin Koch i lufta og nikket Diogo Dalots innlegg i hjørnet.

Tre minutter senere var gjestene veldig nær sitt tredje mål. Innbytter Brendan Aaronsons frispark gikk gjennom en elendig mur og traff stolpen bak David De Gea.

God kamp

I stedet kom 2-2-målet i det 70. minutt. Luke Shaw raidet i feltet og la inn. Ballen ble blokkert, men spratt rett ut til Sancho, som banket den i mål forbi en delvis dekket Meslier.

Meslier hadde hanskene på ballen, men lot den gå inn. Han revansjerte seg noen minutter senere, da Varane nikket hardt mot krysset. Meslier var med på notene og slo ut.

– Jeg er stolt av spillerne. Jeg synes vi gjorde nok til å vinne, sa Michael Skubala, som har midlertidig ansvar for å lede Leeds-laget etter at Jesse Marsch fikk sparken.

– Vi spilte en veldig god kamp. Vi kjempet for hverandre. Nå har vi litt blandede følelser, for vi ville vinne. Det var synd at vi ikke greide det, men vi viste at vi kan slå hvem som helst, sa Gnonto til BBC.

De to lagene møtes igjen i serien allerede søndag.

(©NTB)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes