EU-landene enige om å skjerpe inn grensekontrollen

EU-landene enige om å skjerpe inn grensekontrollen

– Grensene må håndteres. Vi vil styrke våre ytre grenser.

Det sa EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen på en pressekonferanse etter torsdagens EU-toppmøte i Brussel, som ble avsluttet i 02.30-tiden.

Der ble EUs 27 regjeringssjefer enige om en rekke tiltak som skal bidra til å styrke grensekontrollen i Europa. EU-lederne vil blant annet investere i mer sikkerhetsinfrastruktur som vakttårn, biler og overvåkingsteknologi. I tillegg skal det settes i gang et pilotprosjekt for å gjennomgå rutinene for registreringer og returer.

Økningen i antall migranter til Europa har fått flere EU-land til å etterlyse en strengere grensepolitikk. Det mest kontroversielle forslaget kom fra Østerrike, som ba EU finansiere et grensegjerde mellom Tyrkia og Bulgaria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes