Nå vil Wagner-gruppen rekruttere amerikanske krigsveteraner

Nå vil Wagner-gruppen rekruttere amerikanske krigsveteraner

I en noe bisarr russisk rekrutteringsvideo, med sterke «trumpistiske trekk», kan det virke som om Russland nå prøver å rekruttere amerikanske krigsveteraner til å kjempe på russisk side i Ukraina-krigen.

Det skriver Business Insider.

– Er du en sann amerikansk patriot – kjemp for Russland

Den halvannet minuttet lange videoen har kretset sosiale medier de siste dagene. I videoen kan man høre en russisk stemme med tykk aksent snakke direkte til amerikanske krigsveteraner, mens russiske undertekster ruller over bilder av amerikansk krigføring og globalt kaos – som for eksempel stormingen av den amerikanske Kongressen 6. januar 2021.

Se video lenger ned i artikkelen.

– Du var en helt for landet ditt, og ga dine beste år i hæren. Du drømte om å beseire det onde, du drømte om å gjøre mye for å gjøre Amerika stort igjen, sier fortelleren i en tilsynelatende henvisning til tidligere president Donald Trumps slagord.

– Men i virkeligheten så du kriminelle ordrer, ødeleggelse av nasjoner, drap av sivile, og alt dette for en gjeng familier, som trodde de var jordiske guder – som bestemte hvem som skulle leve og ikke under deres styre, fortsetter den dramatiske fortellerstemmen.

Se video her:

Embed: Twitter

Videre antyder videoen at alt kaoset som vises i videoen er skapt av USA, og anklager landet for å være «ondskapen som ødelegger hele verden». Deretter sier fortellerstemmen at det eneste landet som kjemper mot denne ondskapen er Russland.

– Hvis du er en sann patriot av fremtidens store Amerika, bli med i rekken av krigerne i Russland, sies det før stemmen avslutter med å si:

– Hjelp å beseire det onde, ellers vil det være for sent for alle.

Vanlig Prigozjin-taktikk

Det er uklart hvem som står bak videoen, men eksperter peker på Wagner-gruppen.

– Videoen passer med de avanserte produksjonene gruppen har produsert tidligere, sier Jason Blazakis, direktør for Middlebury instituttets senter for terrorisme, ekstremisme og bekjempelse av terrorisme, til det amerikanske militærnettstedet Task and Purpose.

– Det er også et propagandastykke rettet mot amerikanske publikummere – og vi vet at dette er vanlig Prigozjin-taktikk (Jevgenij Prigozjin, lederen for Wagner-gruppen, journ.anm.) som dateres tilbake til valget i 2016.

Rekrutteringsvideoen har også et bilde av logoen til Wagner-gruppen på en militæruniform, og et klipp viser også Wagner-sjef Prigozjin i samtale med noen.

I et Telegram-innlegg torsdag erkjente en pressetalsperson for Prigozjin at det fantes en Wagner-gruppe-reklame rettet mot et amerikansk publikum, og hevdet samtidig at organisasjonen hadde mottatt mer enn 10 millioner søknader fra amerikanske borgere.

Ifølge CNN var derimot påstanden sannsynligvis sarkastisk.

Det er imidlertid ikke kjent om den amerikanske reklamen det refereres til i Telegram-innlegget, er videoen over.

Video: Her rekrutterer «Putins kokk» fanger til sin hær:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes