Stoltenberg om Odd Eriksen: – Vil bli dypt savnet

Stoltenberg om Odd Eriksen: – Vil bli dypt savnet

Eriksen var næringsminister fra 2005 til 2006. Han har også vært leder for Nordland Arbeiderparti og var fast innvalgt representant på Stortinget fra 1993 til 2001. Fra 2006 til 2013 var han fylkesrådsleder i Nordland. Han var også delegat til FNs hovedforsamling fra 1993 til 1997.

Eriksen etterlater seg sønnen Mads Daniel Bjørkås, datteren Maia Eriksen og tre barnebarn.

– Vi er begge to utrolig stolte av ham og alt han har gjort for fellesskapet og framtiden vår. Det har vi vært hele livet. Vi savner ham veldig, og elsker ham fryktelig høyt, sier sønnen på vegne av familien til Avisa Nordland.

Overmannet flykaprer

Eriksen er født i Alstahaug i Nordland og jobbet som industriarbeider på Elkem Aluminium på Mosjøen fra 1974.

Han var med på å overmanne kapreren på et fly fra Kato Air i 2004 og avverget at flyet styrtet i nærheten av Bodø. For dette mottok han prisen Polaris Award fra organisasjonen International Federation of Air Line Pilots’ Associations (IFALPA). I tillegg ble han kåret til Årets Nordlending for innsatsen.

– Når jeg nå blir minnet på hendelsen, så er det klart den berører meg. Følelsesmessig er det takknemlighet og glede over å være i live, jeg kjenner. Og også det at jeg bidro til at andre er i live gjør godt å tenke på, sa Eriksen til NRK ti år etter hendelsen.

Hylles av kapteinen på flyet

Stein Magne Lian var kaptein på flyet som ble forsøkt styrtet i 2004. Til Avisa Nordland sier han at det er veldig trist at Eriksen har gått bort.

– Jeg takker ham for livet.

– Vi lå på sykehuset sammen etter hendelsen. Han var en veldig flott mann. Uten hjelp fra blant andre Odd Eriksen, ville vi ikke klart oss, forteller Lian videre.

Stoltenberg: – Vil bli dypt savnet

Eriksen var næringsminister i Jens Stoltenbergs andre regjering. På Facebook skriver Stoltenberg at Eriksen vil bli dypt savnet.

– Den modige mannen fra nord er død. Odd Eriksen så alltid fremover. Han var med på mange viktige politiske beslutninger som formet landet vårt. Jeg ble kjent med ham som tillitsvalgt og som lokal- og fylkespolitiker, og tok ham med på laget som næringsminister da vi dannet regjering i 2005. Han vil bli dypt savnet. I dag går mine tanker til familien.

Støre: – Trist

Statsminister Jonas Gahr Støre sier han sender varme tanker til Eriksens nærmeste familie og etterlatte.

– Det er trist at Odd Eriksen har gått bort. Vi satt i regjering sammen, og jeg husker spesielt alle pratene vi hadde om næringspolitikk i Nord-Norge, et tema Odd var særlig opptatt av. Odd var tillitsvalgt og industriarbeider som ble statsråd og ledende nordlandspolitiker i mange år, sier Støre til NTB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes