Spilte inn Joni Mitchell-låter – oppdaget hun var i slekt

Spilte inn Joni Mitchell-låter – oppdaget hun var i slekt

– Jeg fikk plutselig en melding fra min mor som hadde funnet ut at Joni Mitchell har røtter fra Sømna kommune, som også jeg har. Leddet til Joni Mitchell utvandret til USA, mens mine ledd ble igjen på Sømna – og dermed har jeg, et godt stykke tilbake, et familieforhold til Joni Mitchell, forteller Tomine Mikkeline.

Den ikoniske låtskriveren og artisten feirer 80 år senere i år, og gjorde i fjor et for mange uventet comeback i offentligheten etter sykdom og et slag i 2015.

Mange artister har et svært sterkt forhold til Joni Mitchell, så også unge Tomine Mikkeline, som har laget coverversjoner av sine ti favorittlåter på en plate som slippes neste uke og rett og slett heter «Joni».

– De er plukket ut med bakgrunn fra fortellingene. Hver eneste sang jeg synger har en historie og når jeg synger dem, så visualiserer jeg det for meg, som en indre film. «Both Sides Now» har en personlig tekst som er lett å kjenne seg igjen i. Følelsen av at man ikke har funnet alle svar. Noe som jeg tror mange føler på, sier bergenstalentet.

Hun var bare 12 år da hun fikk sin første platekontrakt, og har opptrådt som solist i Grieghallen ved flere anledninger – blant annet med Bergen Filharmoniske Orkester.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes